POPIS PRODUKTU
Stravovací plán Ti vytvorí certifikovaný odborník v aplikácii Planeat, ktorej boli vytvárané jedálničky pre vrcholových športovcov ako sú napr. Veronika Velez-Zuzulová, alebo Dominika Cibuľková a pod. Taktiež aplikácia sa používala v televíznej šou „Extrémne premeny“.
Po dokončení objednávky Vás budeme okamžite kontaktovať e-mailom pre doplnenie potrebných informácií na vytvorenie maximálne personalizovaného stravovacieho plánu. Budeme od Vás potrebovať základné informácie bez ktorých je tvorba jedálničkov čisté šarlatánstvo. Ak to so zmenou myslíte vážne nebude to pre vás problém. V krátkosti potrebujeme tieto údaje:
- vek, výška, telesná hmotnosť
- percento telesného tuku (nie je povinné)
- denné aktivity
- pracovné aktivity a stres
- alergény
Všetko ti pošleme e-mailom kde jednoducho a rýchlo vyplníš pár údajov a následne Ti prídu formulár na vyplnenie preferencie jedál (môžeš jesť čo máš rada) a analýzu stravovacích návykov. Veľmi dôležitou súčasťou je druhý formulár analýza stravovacích návykov, kde budeme potrebovať 7 dní popis kedy, koľko a čo ješ a piješ. Dá sa spraviť jedálniček aj bez analýzy stravovacích návykov, no s ňou je to maximálne profesionálne
VEGETARIÁNSKY STRAVOVACÍ REŽIM
Stravovací režim je optimalizovaný približne v rozsahu (1000-3000 kcal).
Stravovací režim je určený ľuďom, ktorí preferujú jedlá bez mäsa a mäsových výrobkov s možnosťou personalizovaného prispôsobenia aj pre vegetariánov a vegánov. V stravovacom režime sú prítomné recepty s rybami a morskými plodmi.
Rozloženie energetického trojpomeru základných živín je v súlade s odporúčaniami WHO pre zdravého dospelého človeka s obvyklou fyzickou aktivitou: bielkoviny 10 – 15 %, lipidy 25 – 30 % a sacharidy 55 – 60 %. To znamená pomer približne 0,8-1,3 gramov bielkovín na 1 kg telesnej hmotnosti a 4-5 g sacharidov v závislosti na telesnej hmotnosti pacienta/klienta a energetickej hodnoty stravovacieho režimu.
V stravovacom režime je rešpektovaný sacharidový gradient, s nižším príjmom sacharidov v poobedňajších a večerných hodinách.
Stravovací režim umožňuje:
- vyradiť všeobecné alergény/intolerancie
- určiť preferované a neobľúbené potraviny
- optimalizáciu na 5 jedál/24h
Stravovací režim sa vyhýba:
- potravinám s vysokým GI
- vyššiemu množstvu konzervovaným potravin
- mäsu
- polotovarom
- potravinám s vysokým obsahom SFA
- sladeným nápojom
- potravinám s vysokým zastúpením jednoduchých sacharidov (cukrov) s výnimkou ovocia
Stravovací režim preferuje:
- potraviny s nízkym GI
- potraviny s vyšším obsahom vlákniny
- primeraný podiel surovej stravy
- lokálne (regionálne) produkty
- optimálny príjem obilovín, pseudoobilovín a celozrnovín
- alternatívne potraviny a ich vhodné kombinácie
- kvalitné oleje a orechy s vyšším obsahom MUFA, PUFA
- zastúpenie rýb v stravovacom režime (losos, pstruh, sardinky,…)
- plnohodnotný pitný režim
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.